Wat te eten op een lege maag en wat niet
Food,  Gezondheid

Wat je op een lege maag moet eten en wat niet!

Is ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag? Jazeker, maar alleen als je het juiste eet! Juist omdat niet alle voedsel kan worden getolereerd op een lege maag. Daarom zullen wij jou voorzien van tips om het beste voedsel uit te kiezen wat je kan eten op een lege maag!

In de ochtend heeft ons lichaam veel voedingsstoffen nodig om de dag goed te beginnen. Deze omvatten langzame koolhydraten, vezels en eiwitten. Sommige voedingsmiddelen zijn gemakkelijk te verteren op een lege maag en daarom perfect voor het ontbijt. Andere voedingsmiddelen mogen niet op een lege maag worden gegeten. Wij vertellen je wat ze zijn.

Honing

Honing heeft de belangrijkste functie: het ontwaakt ons lichaam ‘s morgens en voorziet het van kracht en energie voor de dag.

Eieren

Omdat eieren zo weinig calorieën bevatten, maar toch lang genoeg calorieën bevatten, kunt u met een ei-ontbijt uw dagelijkse calorie-inname goed in de gaten houden.

Watermeloen

Watermeloenen zijn rijk aan vloeistof, wat goed is voor u op een lege maag. Zelfs een glas water op een lege maag kan wonderen doen.

Havervlokken

Havervlokken zijn rijk aan vezels, wat het cholesterolgehalte verlaagt. Het is het beste om er een pap van te maken voor het ontbijt, zodat je lang vol blijft. De beste recepten met havervlokken vindt u hier.

Bosbessen

Bosbessen verbeteren uw geheugen en stimuleren de stofwisseling. Twee dingen die bijzonder nuttig zijn in de ochtend!

Noten

Noten bevorderen een gezonde spijsvertering en regelen de zuurgraad in je maag, vooral bij het ontbijt.

Komkommers

U moet ook geen komkommers op een lege maag eten. Ze kunnen maagzuur, winderigheid en buikpijn veroorzaken zoals elke andere rauwe groente.

Volkoren brood

Langzame koolhydraten en andere belangrijke voedingsstoffen zijn te vinden in volkorenbrood. De beste tijd voor dit brood is vroeg in de ochtend. Maar let op, zonder gist!

Wat je beter niet op een lege maag kunt eten:

Beter niet te eten op een lege maag

Yoghurt

Indien yoghurt op een lege maag wordt gegeten, worden waardevolle melkzuurbacteriën gedood door maagzuur. Dit geldt ook voor alle andere gefermenteerde zuivelproducten zoals kefir of kaas.

Peren

Ruwe vezels in peren kunnen gevoelige slijmvliezen in een lege maag verwonden. Kies dus liever een ander fruit voor het ontbijt, zoals bessen.

Gebak met gist

Gist irriteert de lege maag en kan winderigheid veroorzaken. Geniet later van een gebakje in plaats van in de ochtend.

Snoepjes

Geen grote verrassing: Snoepjes op een lege maag zijn geen goed idee. Uw insulinespiegels stijgen en het risico op diabetes neemt toe.

Bananen

Het magnesiumgehalte in het bloed kan toenemen als je op een lege maag bananen eet. Het kan je hart schaden.

Dus yoghurt met bananen moet niet je eerste maaltijd van de dag zijn. Twee betere varianten voor het perfecte ontbijt: een volkorenbrood met honing of een pap met bosbessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge