Ruimte besparen in je koffer
Lifestyle,  Reizen

Ruimte besparen in je koffer met deze 7 tips!

Je knijpt en spullen – maar de koffer wil gewoon niet weg! Dames, we zijn allemaal al eerder in deze situatie geweest. Want als de droomreis voor de deur staat, willen we niet zonder onze favoriete stukken. Goed nieuws, vanaf nu hoef je geen compromissen meer te sluiten. Hier komen de beste zeven tips die je kunnen helpen ruimte te besparen bij het inpakken van koffers!

En als u nog steeds op zoek bent naar de ideale bestemming: Wat dacht je van een reis naar NYC? In het volgende artikel vindt je alle bezienswaardigheden: 24 uur per dag in New York: 5 tips voor de perfecte dag!

1. Kleding rollen in plaats van vouwen

U kent de situatie: Nauwelijks aangekomen in het droomhotel, opent u de koffer: al uw favoriete onderdelen zijn volledig verkreukeld! En wie heeft de tijd om op vakantie te zoeken naar het volgende strijkstation?

U kunt het probleem eenvoudigweg tegengaan door uw kleding te rollen in plaats van ze op te vouwen. Dat betekent het verpakken van de koffer: Eerst alle onderdelen strijken en vervolgens oprollen. Hierdoor blijft het textiel langer glad, omdat het compacte, opgerolde formaat beter bestand is tegen schokken. Bonus: Rolled past veel meer in de koffer!

Als u rimpels heeft, kunt u deze in een mum van tijd wegwerken met een praktische handstoomboot. Een kleine compacte stoomboot om mee te nemen in uw koffer is hier verkrijgbaar.

In deze video leert u hoe u kledingstukken op de juiste manier op te rollen:

2. Bespaar ruimte bij het inpakken van een koffer met kunststof organizer

Kleine, handige kunststof organizers zijn een echt organisatietalent. Via hen heb je niet alleen al je cosmetica duidelijk verpakt. De praktische zakken geven je ook veel meer opbergruimte. Een must voor iedereen die veel reist!

3. Echt gebruik maken van elke centimeter

Elke centimeter in uw koffer is kostbaar! Zorg er dus beter voor dat je van elk gat hebt geprofiteerd. Vul je sokken en slipjes tot schoenen, vul je strohoed met riemen of andere accessoires. Als u ruimte wilt besparen bij het inpakken van uw koffer, moet u creatief zijn!

koffer ruimte benutten

4. Insider tip: stofzuigerzak

Een prachtige tip voor iedereen die echt veel onder de koffer wil krijgen: de stofzuigerzak. U verpakt deze zakken met uw favoriete kleding, steekt een stofzuigerpijp in de voorzorg en stofzuigt erop.

Conclusie: De lucht tussen de individuele kledingstukken wordt afgezogen, zodat u al na enkele seconden kunt genieten van een veel kleiner verpakkingsvolume!

5. Plan outfits vooraf

Een eenvoudige, maar effectieve tip voor meer ruimte in uw koffer: plan vooraf precies wat u tijdens uw vakantie wilt dragen! Dus je hoeft alleen maar in te pakken wat je nodig hebt. In het begin lijkt dit misschien een beetje vervelend, maar uiteindelijk bespaart u zelf tijd op uw vakantie.

Stel je favoriete outfits samen en fotografeer ze. Op vakantie wordt je smartphone je persoonlijke styling assistent en herinnert je aan de mooie combinaties die je eerder hebt gemaakt. Een tactiek die je tijd, ruimte en zenuwen bespaart!

6. Informeer je goed over het weer ter plaatse

Bijpassende tip 5, je moet precies weten hoe het weer zal zijn op uw vakantiebestemming voor de duur van uw verblijf. Geen reden om veel lange jeans in te pakken, als de kans groot is dat de 30 graden markering elke dag gebarsten wordt.

Bepaal altijd wat echt nodig is en beperk reserves voor noodgevallen. Dit laat meer ruimte voor de belangrijkste zaken.

7. Draag de zware dingen

Vooral vesten en truien die je mee kunt nemen in je handtas. U kunt de ruimte in de koffer beter voor andere zaken sparen. Omdat het door de extreme airconditioning toch fris wordt in het vliegtuig, is het beter om uw comfortabele trui toch mee te nemen!

Hetzelfde geldt voor sneakers die veel meer ruimte in een koffer stelen dan dunne sandalen. Haal de luidsprekers beter op de weg en pak de sandalen in uw bagage in!

Met deze zeven tips kunt u met weinig moeite de opbergruimte in uw koffer maximaliseren en ruimte besparen bij het inpakken van uw koffer. Je hoeft dus geen favoriet stuk te missen. Hebt u nog meer trucs voor ruimtebesparende kofferverpakkingen? Laat ze achter in de comments!

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge