saprecepten detox kuur
DIY,  Food,  Gezondheid

Sap het zelf! Mijn favoriete saprecepten voor de detox kuur!

Sapjes maken voor een Detox Kuur

Ik heb mijn sapcentrifuge een lange tijd gehad, maar hij is slechts incidenteel gebruikt. Sinds mijn 5-daagse sapvaste detox kuur is dit radicaal veranderd! Ik heb zo’n verlangen naar sapjes en ik kijk er al naar uit om dit weekend weer te beginnen! Niet alleen heb ik gemerkt hoe gemakkelijk het is om zelfgemaakte sapjes te maken, maar ik heb ook geleerd om de oneindige verscheidenheid aan combinaties te waarderen. Ananas met basilicum. Wortel en appel. Bietenwortel met peer. Alles is mogelijk!

Daarom wil ik vandaag, zoals beloofd, mijn favoriete saprecepten uit mijn Detox-tijd aan u presenteren. De saprecepten zijn deels vrij geïmproviseerd en deels gebaseerd op de saprecepten van anderen. Ik heb echter een aantal van de ingrediënten en hoeveelheden gevarieerd, omdat ik het nog meer geschikt vond. Voor mij resulteerde dit in 1 liter sap of iets meer. Natuurlijk is dit te wijten aan de grootte van je ingrediënten. Ik gebruikte bijvoorbeeld vrij kleine appels omdat ik de meeste van hen volledig in de sapcentrifuge kon stoppen. Zeer praktisch door de manier waarop!

1. De Vitamine klassieker

 • 5 wortelen
 • 4 appels
 • 4 sinaasappels
 • 1 klein stukje gember
 • 1 handvol basilicum

De vitamineklassieker is geen onbekende, maar voor mij een van de starterssappen om zelf te maken. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die het niet leuk vond. En vooral de basilicum verfijnt de smaak nog een keer. Zeker een aanrader!

2. Zeer gezonde knaller

 • 4 broccoli roosjes
 • 1 stokselderij
 • 1/2 limoen
 • 2 handen vol bladsalade
 • 1/2 komkommer
 • gehalveerde ananas
 • 2 appels
 • 1 klein stukje gember

Dit sapje is eerder iets voor gevorderde persers. Het smaakt duidelijk naar groenten, maar voor mij was het een van de meest verse, groentezware sappen. Als je niet van selderij houdt, kun je het natuurlijk gewoon weglaten :).

3. Groene bom in de ochtend

 • 5 appels
 • 1/2 ananas
 • 2 handen vol spinazie
 • 1 limoen (zonder schil)
 • 1 klein stukje gember
 • 1/2 komkommer

Deze groene kick heeft echt kracht! De limoen en gember maken het super fris en gewoonweg heerlijk! Ik stel me voor dat het in de zomer ijskoud is als het perfecte verfrissende sap!

gezonde sapjes ontgiftingskuur

4. De Rode Openbaring

 • 1 rode biet
 • 1 appel
 • 2 wortelen
 • 3 rijpe peren
 • 1/2 limoen
 • 2 handen volle veldsla

Tot nu toe zijn bieten en ik nog geen beste vrienden geworden. Maar sinds deze sapontdekking is dit veranderd! De aardse smaak van bieten in combinatie met de zoetheid van rijpe peren is voor mij echt een openbaring geweest! Zooooo….. heerlijk overheelijk!

5. Voorjaarsschok

 • 500g aardbeien
 • 4 appels
 • 1 banaan (niet geperst)
 • 100ml kokosmelk
 • 2 el chia zaden

Dit sap is geen echt sap, maar een mengsel van sap en shake. De aardbeien en appels worden geperst en samen met de andere ingrediënten in de mixer gemengd tot een echte powershake. Vooral aan te raden voor sportactiviteiten (drink ongeveer 1 uur van te voren), als je meer energie nodig hebt!

6. Italiaans X Caribisch gebied

 • Gehalveerde ananas
 • 1/2 watermeloen
 • 1 handvol basilicum
 • 2 grote tomaten
 • 3 appels

Deze combinatie is het resultaat van een improvisatie. Omdat ik geen ingrediënten had, heb ik gewoon tomaat en basilicum toegevoegd aan het meer Caribische sap met ananas en co. Maar het is de mix die dit sap zo bijzonder en heerlijk maakt!

Saprecepten Ontgiftingskuur

Nu ben ik erg benieuwd, hoe de saprecepten bij je aankomen, want sinds mijn conclusie post naar de ontgiftingskuur heb ik blijkbaar zo sommigen van jullie geïnfecteerd met het sap vasten! Ik ben daar erg blij mee en ik zal je meteen zeggen: Je zult er plezier aan beleven! Zelfgemaakte sappen zijn een verrijking voor elke gezonde voeding, zowel als vastenkuur en als begeleiding van het normale dagelijkse leven!

Update: Ondertussen heb ik mijn sapcentrifuge vervangen. Ik tover nu mijn zelfgemaakte sappen met de Omega Slow Juicer en ben er superblij mee! Het was een fantastische beslissing om over te schakelen van de centrifugale sapcentrifuge naar het Slow Juicing principe omdat nu mijn sappen nog fijner zijn en de voedingsstoffen beter worden bewaard. Dit is zeer belangrijk voor een meerdaagse ontgiftingskuur! Voor andere trucjes en gezondheidtips kan je verder zoeken op Hallo & Go. Bijvoorbeeld op zoek naar huismiddeltjes voor brandend maagzuur? Ik heb ze voor je!

Prachtig supplement voor uw sap detox

Even later ontdekte ik de prachtige Detox producten van RINGANA. Met de Detox en Cleansing Packs wordt uw persoonlijke detox nog makkelijker als u bijvoorbeeld een dagje verslapt en/of het uzelf gemakkelijker wilt maken. De verpakkingen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten (meestal groene bladeren in poedervorm, fruit en groenten) en maken uw sapvezels compleet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge