Online geld verdienen
DIY,  Lifestyle

7 Manieren om Online Geld bij te verdienen

Normaal gesproken zou ik professionele en permanente manieren om geld te verdienen aanraden op het internet.
Maar niet iedereen is zelfstandig ondernemer of wil een voltijds baan hieraan besteden. De meeste mensen willen simpelweg een paar extra euro’s verdienen in de maand, en dit is zeker mogelijk!

Daarom presenteer ik in de volgende 7 manieren hoe je op het internet geld kan verdienen.

7 Manieren om geld te verdienen op het internet

Voordat ik de verschillende mogelijkheden introduceer, wil ik er nogmaals op wijzen dat het hier niet gaat om bronnen van inkomsten, waarvan men in korte tijd kan leven. Afgezien van het feit dat dit sowieso niet zo gemakkelijk is, zijn de volgende tips bedoeld voor iedereen die echt een beetje extra geld wil verdienen zonder te veel moeite.

Dit is geen business model voor de lange termijn, en je zult ook niet in staat zijn om grotere bedragen te verdienen. Dit is vooral gericht op mensen die op zoek zijn naar een leuk extra bedrag in de maand, online verdient.

Teksten schrijven

Als je van schrijven houdt, een goede algemene kennis hebt en ook graag met nieuwe onderwerpen omgaat, is het schrijven van teksten een goede en snelle manier om geld te verdienen op het internet.

Platforms als Fiverr.com hebben zich gespecialiseerd in precies deze activiteit en bieden de mogelijkheid dat men iets verdient met het schrijven van teksten. Maar ook meer algemene websites, zoals Seoclerks.com bieden een verscheidenheid aan mogelijkheden voor degenen die teksten kunnen en willen schrijven.

De verdienmogelijkheden zijn niet erg hoog, vooral in het begin, maar je krijgt een behoorlijk salaris. Later kunt u nog meer verdienen als u veel tevreden vaste klanten heeft en wordt aanbevolen aan anderen. Door goeie reviews te ontvangen zul je steeds meer klanten krijgen en zo meer geld te verdienen!

Kleine diensten

De markt voor kleine netwerkdiensten is booming. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat velen gewoonweg een paar euro’s extra willen verdienen, maar ook de klanten waarderen het dat er voor kleine opdrachten gemotiveerde aannemers beschikbaar zijn.

Platforms zoals fiverr.com of marktplaats.nl maken het mogelijk om eenvoudige taken uit te voeren zoals transcriptie, content creatie, onderzoek of zelfs het maken van afbeeldingen. Natuurlijk moet er een zekere mate van ervaring en kennis op dit gebied aanwezig zijn. Maar dan kun je gemakkelijk kleine klussen krijgen.

Dit zal je ook niet rijk maken, maar voor tussen deze platforms bieden kleine banen om een beetje extra te verdienen. Afhankelijk van de bestelling kan het soms meer zijn dan alleen zakgeld.

Affiliate marketing

Natuurlijk kunt u ook echte affiliate marketing doen aan de zijkant. Je hebt zelfs geen eigen website nodig. Ondertussen kunnen bijna alle partnerprogramma’s ook op platforms van derden, zoals Facebook of YouTube, worden gebruikt. Als je daar toch al erg actief bent en content publiceert, dan kun je iets verdienen met extra ingebouwde affiliate links.

Natuurlijk moet je oppassen dat je het niet overdrijft en alleen thematisch overeenkomende affiliate links gebruiken. In het verleden hebben de huidige aanbiedingen hun waarde bewezen, want wie is er niet gelukkig als je iets kunt redden?

Afhankelijk van het bereik van je eigen profiel kun je op deze manier zelfs heel wat geld verdienen, maar meestal is het toch een klein extra inkomen.

Affiliate familie en vrienden

Naast de klassieke affiliate programma’s zijn er nog andere programma’s die expliciet de reclame van vrienden of familieleden uitsluiten. Dus bijvoorbeeld T-mobile, waar het precies om gaat. Door het werven van nieuwe klanten in uw eigen familie en kennissenkring ontvangt u een vergoeding.

Deze “Affiliate Marketing light” is natuurlijk bijzonder geschikt voor diegenen die een grote kennissenkring hebben en graag producten aan anderen aanbevelen. U moet echter voorzichtig te werk gaan en niet alles aan iedereen willen verkopen. Anders verlies je snel een paar vriendschappen.

Deze bron van inkomsten is zeer geschikt voor iedereen die toch al aanbevelingen doorgeeft en zeer contactvriendelijk is.

Verkopen op Marktplaatsen

Het gaat hier niet om een professionele winkel op eBay of marktplaats, maar om particuliere verkopen. Ieder van ons heeft dingen in kasten of onder het bed die we niet meer nodig hebben. Helaas is het voor veel mensen moeilijk om er afscheid van te nemen, hoewel er al eeuwenlang niet meer naar is gekeken. Dat weet ik zelf heel goed.

Dit dode kapitaal kan snel worden omgezet in geld op marktplaats of eBay. Maak gewoon een foto en voeg een goede beschrijvingstekst in, en je bent klaar om te gaan.

Natuurlijk is de verkoop van je eigen spullen geen permanente bron van inkomsten, maar voordat je wat spullen voor altijd bij je draagt, kun je er liever wat geld voor krijgen.

Eigen producten verkopen

Heeft u een ambachtelijke hobby en maakt u graag uw eigen producten? Waarom verkoopt u ze niet online?

Platforms zoals etsy of dawanda bieden precies deze mogelijkheid. Hier kan men eigen creaties plaatsen en verkopen zonder technische kennis of andere uitgaven. Zo kun je van je hobby een leuke bijbaan maken!

Natuurlijk moet je doen wat reclame en zoals overal goede foto’s zijn zeer nuttig, maar anders zijn dit waarschijnlijk de beste platforms voor creatieve mensen. Er zijn zelfs mensen die leven van de verkoop van hun product op deze websites, zelfs als zoiets duurt.

Enquêtes beantwoorden

Enquêtes behoren tot de verdienmogelijkheden op het internet, die ik slechts in beperkte mate aanbeveel. Er is nu de mogelijkheid om een paar euro’s per enquête te verdienen, maar dit is natuurlijk niet echt lucratief of permanent.

Toch zijn er veel platforms op het net die dat bieden. Zo worden bijvoorbeeld op enqueteplein.nl of betaaldeonlineenquetes.nl vele onderzoeksaanbiedingen gevonden, waarmee men in elk geval een paar euro verdient. Vaak krijg je er echter ook premies voor terug, maar die zijn ook geld waard, zoals bij mobrog.

Voor degenen die eigenlijk maar af en toe een paar euro’s willen verdienen, zijn betaalde enquêtes een kijkje waard. Pas wel op welke gegevens je allemaal achterlaat!

Als het te goed lijkt om waard te zijn, is dat het ook

Wie dergelijke kleine werken of bestellingen accepteert, moet in ieder geval aandacht besteden aan dubieuze aanbieders. Helaas leest men telkens weer over beloften, die te goed zijn om waar te kunnen zijn. En zo is het ook. Een paar duizend euro aan de zijkant voor weinig werk is zelfs op het internet niet mogelijk, ook al klinkt het erg verleidelijk. Laat je niet meeslepen in dit soort ongein, als het allemaal zo makkelijk was om op het internet duizenden te verdienen met weinig werk, dan zou iedereen het onderhand doen!

Ten laatste als je iets moet kopen, moeten de alarmbellen afgaan. Het internet biedt veel mogelijkheden om geld te verdienen, maar ook hier gelden marktprincipes en om weg te geven heeft niemand iets.

De gepresenteerde mogelijkheden zijn bedoeld voor iedereen die af en toe een paar euro’s wil verdienen. Het wordt geen bedrijf.

Als u daarentegen op de lange termijn een goed inkomen wilt verdienen en misschien zelfs van het internet wilt leven, dan moet u een andere aanpak kiezen.

Zo kunt u bijvoorbeeld een permanent passief extra inkomen opbouwen door nichewebsites op te bouwen. Ook kan het zeer de moeite waard zijn om geld te verdienen als auteur van eBooks. Deze zijn meer en meer in opkomst. En zelfs vandaag de dag kun je nog steeds een succesvolle en lucratieve blog bouwen, zelfs als het tijd kost.

Heb jij hier wat van opgestoken? Laat het achter in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge