Huismiddeltjes tegen brandend maagzuur
Food,  Gezondheid

4 Huismiddeltjes tegen Branded Maagzuur

We hebben allemaal wel is last van brandend maagzuur. Niet alleen medicijnen uit de apotheek helpen tegen brandend maagzuur. Genoeg huismiddeltjes bestrijden dit ook erg goed. In dit artikel nemen we 4 huismiddelen tegen brandend maagzuur met je door!

Natriumbicarbonaat (Zuiveringszout)

Het klassieke huismiddel tegen maagzuur is natriumbicarbonaat. Het actieve bestanddeel natriumwaterstofcarbonaat in zuiveringszout neutraliseert het maagzuur en helpt het ongemak te verlichten. Los gewoon een theelepel hiervan  op in een glas water en drink langzaam. Als het brandend maagzuur blijft terugkomen, moet u een afspraak maken met uw arts om de oorzaak te achterhalen. Te veel natrium kan op de lange termijn maagklachten en diarree veroorzaken.

Camomile theekuur (Kamille)

Deze methode vereist enige oefening en tijd, maar is zeer effectief. De helende eigenschappen van kamillethee verzachten het maagslijmvlies, dus probeer zoveel mogelijk van het maagslijmvlies te bevochtigen met kamillethee van binnenuit. Dat is de beste manier: Bereid een pot verse kamillethee en laat het een beetje afkoelen. Drink een paar slokjes en ga ontspannen op je rug liggen. Neem na vijf minuten nog een paar slokjes en ga aan de rechterkant liggen. Herhaal deze stappen met de linkerzijde en de buikligging.

Aardappelen

Het zetmeel in aardappelen bindt overtollig maagzuur, dat verantwoordelijk is voor maagzuur. Het sap van de aardappel is het meest effectief. Schil gewoon wat aardappelen, verwijder alle groene en zwarte vlekken en pers ze door een sapcentrifuge. Drink twee keer per dag een klein glas aardappelsap gedurende drie weken voor de maaltijd. Gelieve dit niet meer te doen, want de solanine in aardappelen kan in grotere hoeveelheden giftig zijn. Dit gebeurt wanneer je ‘s morgens water drinkt op een lege maag.

Kauwgom

Kauwgom produceert automatisch meer speeksel, dat ook maagzuur neutraliseert. Dus na een maaltijd kan kauwgom helpen bij maagzuur. Maar zorg ervoor dat u kauwt op suikervrije kauwgom.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge