10 Cadeautips voor een 2 jarige
DIY,  Lifestyle,  Mama

10 Leuke en Nuttige Cadeautips voor een 2-jarige!

Ik kan het niet geloven, het is namelijk nu oktober,  en mijn dochter is alweer 2 jaar deze maand. En natuurlijk wil ik hem gelukkige verjaardag wensen, maar wat geeft je een 2-jarige baby? Tot nu toe hebben we een kleine en beheersbare hoeveelheid speelgoed, wat eigenlijk wel zo moet blijven. Voor deze reden dat ik me heb gedaan vele gedachten op zinvolle verjaardag geschenken heb ik een lijst opgesteld met ideeën voor cadeaus voor de kleine dreumes. Het ultieme cadeau voor een 2-jarige gids! Hieronder zal ik alle suggesties voor je opsommen!

Fijne verjaardag kleine man: Ideeën voor een leuk cadeau

1. Een speelgoed spoorlijn – Van hout of van Duplo

Spoorwegen zijn natuurlijk al generaties lang in trek en zijn zeer populair als geschenk. Maar wilt u kleine kinderen liever een klassieke en duurzame houten baan of de LEGO DUPLO baan cadeau doen? Beide zijn uitbreidbaar en ontworpen voor kleine kinderen. Ik ben een grote vriend van houten speelgoed, maar ik kwam erachter dat mijn kleintje al snel de interesse in het spelen op een geleende houten spoorweg verloor (zie punt 10). Ze kan er (nog) niet echt veel mee doen en heeft de rails gewoon gedemonteerd (en vervolgens door de kamer gegooid – geweldig).

Aan de andere kant was de DUPLO-spoorweg des te interessanter voor vrienden, omdat deze veel handiger, groter en daardoor intuïtiever is om mee te spelen. Zo kunnen er bijvoorbeeld meerdere figuren (personen en dieren) in de wagons worden geplaatst, bouwstenen etc. kunnen ook worden vervoerd en de trein ontspoort niet zo gemakkelijk bij het duwen.

Daarom kan ik alleen de tip geven aan peuters onder de 3 jaar om beide spoorwegvarianten (kennissenkring, speelgroep of speelgoedwinkel) uit te proberen om te zien of ze (al) geïnteresseerd zijn in spoorwegen. Tuurlijk, veel ouders houden van een BRIO houten spoorweg, maar als het speelgoed wordt weggelaten, is het waarschijnlijk geen goede verjaardagsverrassing.

Dus besloten we voor onze verjaardag een DUPLO-spoorweg te nemen, omdat ik als kind van DUPLO hield en het tot op de dag van vandaag nog steeds weet.

2. Wilt u liever koffie of thee? – Theeservice

Het begint met +/- 2 jaar. De kinderen kunnen zich langer met zichzelf bezighouden en de tijd van het rollenspel begint. Een klein theeserviesje is een prachtig cadeau. Het bevordert de fijne motoriek en inspireert de verbeelding. Ik heb twee verschillende sets met elkaar verbonden. En weer rijst de vraag? Een plastic theeservies of een houtservies? We hebben het plastic theeservies van het bedrijf GOWI, hoewel het houten servies  natuurlijk veel mooier is. Maar onze kleine houdt van water en ik wist meteen dat ze de set met haar mee het water in wilde nemen. En zo was het ook. Het wordt dagelijks gespeeld met het op de vloer of in de gootsteen – ze houdt ervan.

3. Fruit is goed voor elk! – gesneden fruit

De snijset met fruit uit Eichhorn is hier de langstlopende. Voor maanden. De vrucht wordt bij elkaar gehouden met klittenband en kan met het meegeleverde houten mes worden verdeeld. De sets zijn ook verkrijgbaar in talloze variaties – met groenten, als sandwichversie en meer. Het gaat ook prachtig samen met het theeservies. Mijn kleintje snijdt het fruit (grote steun voor fijne motoriek) en serveert het met thee. Beide producten zijn ook een geweldige aanvulling op een speelkeuken later.

4. Muziek voor klein en groot, neem een Toniebox

We hebben de Tonibox vier of vijf maanden geleden gekocht en ik ben er ongelofelijk blij mee. Een eenvoudig audiosysteem voor kleine kinderen, dat alleen kan worden bediend door figuren, die op het apparaat worden geplaatst. Elk personage heeft zijn eigen luisterinhoud. Of je kunt je eigen muziek spelen op bepaalde personages (zogenaamde creatieve tonen). Zo hebben we het gedaan en sindsdien luistert ze elke dag naar haar favoriete nummers. De figuren zijn zeer ongevoelig, ze kunnen niet zo goed bekrast worden als cd’s.

Supplement na 1,5 jaar: De Tonie-Box is een lange loper bij ons, hij wordt eigenlijk elke dag gebruikt! Gelukkig is het Tonie-assortiment aanzienlijk uitgebreid en is er een grote keuze aan hoorspelen voor jong en oud. We blijven de creatieve tinten meer gebruiken, zodat de personages hun eigen inhoud hebben. Ik download meestal muziek en radio’s direct in MP3-formaat en speel ze af op de Tonies – het is een stuk goedkoper en zorgt voor veel luisterplezier!

Op de Tonie-Homepage kunt u zich vertrouwd maken met het concept, de video is het bekijken waard voor een beter begrip. De installatie is een beetje gecompliceerd omdat de doos via WLAN moet worden opgesteld. De Toniebox heeft ons volledig overtuigd en de (Tonie-)figuren zijn altijd een prachtig cadeau-idee. De molenaar van ons vertrouwen heeft nu een hele Tonie-plank, omdat het systeem steeds populairder wordt. Overigens: Het volume van de Toniebox kan worden ingedikt, we hebben het maximum direct op 50% ingesteld. Heerlijk.

5. Lekker muziek maken – xylofoon

Een muziekinstrument – eenvoudig en toch zo populair. De xylofoon in onze speelgroep wordt heel vaak door alle kinderen gespeeld . Een klein en toch zo mooi cadeau-idee voor 2-jarigen.

6 Leer je peuter een betere motoriek aan – de eerste leerspelletjes

Nu is de tijd rijp voor de eerste leerspelletjes. Kleuren en getallen worden steeds belangrijker, fijne motoriek wordt beoefend en de spellen dienen ook als een goede concentratieoefening. Tot nu toe hebben we vier wedstrijden die meerdere keren per week worden gespeeld. Zodra vis vissen, dan een super mooi en echt aan te bevelen threading game, een bijpassende spel om kleuren te leren & tellen en het klassieke geheugen, die we spelen met minder paren of gewoon gebruiken om termen te raden. Trouwens, ik kocht ze allemaal goedkoop gebruikt.

7. Een heuze binnenspeeltuin – de houten glijbaan

Het is een droom, nietwaar? Welk kind houdt er niet van om uit te glijden? Een fantastische binnenglijbaan hebben we t over. Vooral op regenachtige dagen een grote investering. Ook zeer geschikt voor glijdende knikkers en auto’s, u kunt er geweldige schuilplaatsen mee bouwen of als observatiepost gebruiken.

8. Laat de verzorger maar in je dochter loskomen – poppenbed

Mijn kleine meisje houdt van haar pop zoals jij van haar. Zo erg dat ze niet uit kan gaan of in slaap kan vallen zonder haar kleine vriendin. De eerste eigen pop is echt iets bijzonders. Daarom is een poppenbed ook een geweldig cadeau-idee voor 2-jarigen die graag met poppen spelen. Meisje of jongen. Een goedkope en mooie houten poppenbedvariant is ook verkrijgbaar bij IKEA. De laatste versie hebben we gratis gekregen, sindsdien legt ze haar pop elke dag in slaap en mogen we maar zo lang fluisteren.

9. Een uitsmijter alstublieft – de kinderspeelkeuken

Ondertussen ook een klassieker, die men goed kan begrijpen. Kinderen houden van koken. We hebben dit schattige keukentje overgenomen van vrienden. Ik vind het beter dan de bekende IKEA kinderkeuken omdat deze bijna geheel van hout is gemaakt. Ook de potten en accessoires. Als verdere uitrusting kocht ik een super koele tuinsalade set van Hape gemaakt van vilt & hout (prediken van gezond voedsel) en deze echt zoete pizzaset (ook van Hape) om het aan te vullen. Het is een geweldig idee voor onze kleine!

10. Al te veel speelgoed thuis? – Huur speelgoed in plaats van ze te kopen

Tegenwoordig kan je ook speelgoed huren als het geld er even niet naar zint! Ook een geweldig cadeau-idee. . Het lenen van speelgoed in plaats van het kopen ervan betekent dat er minder speelgoed in de kinderkamer wordt verzameld en als u zich verveelt, kunt u snel benodigdheden bestellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge